Dåb

Hvis man har et barn, der skal døbes i Ødis kirke, henvender man sig til præsten og aftaler et tidspunkt for dåben.

Der aftales også et tidspunkt for en samtale om hvordan dåben foregår og dens betydning. Forældrene vælger 2-5 faddere til barnet.

Selve ordet at døbe kommer af "dyppe". Oprindeligt dyppede man nemlig hele kroppen under vandet. Ved dåben bliver det sagt, at vi er antaget som et Guds barn - dvs. et menneske, som Gud aldrig glemmer. Ved dåb i Folkekirken bliver man samtidig medlem af Folkekirken.

Navngivning

www.personregistrering.dk kan man finde en blanket til navngivning. Den udfyldes og sendes eller afleveres hos sognepræsten.

En person, der er navngivet, kan senere blive døbt.

Vær opmærksom på, at spædbørn nu også skal have deres eget pas. Det betyder, at hvis I rejser udenlands inden dåben, så skal barnet navngives først, så det kan få udstedt et pas. Dåben finder så sted senere, hvilket er ganske uproblematisk.